ייצוג נפגעי עבירה
תחומי התמחות מרבית נפגעי העבירה אינם מודעים לזכויותיהם, או שאינם יודעים כיצד לממש אותן. פעמים רבות אתם נתקלים בקשיים בירוקרטיים
תחומי התמחות
מרבית נפגעי העבירה אינם מודעים לזכויותיהם, או שאינם יודעים כיצד לממש אותן. פעמים רבות אתם נתקלים בקשיים בירוקרטיים מול המערכת המשפטית ומרגישים שאתם “לגמרי לבד”.
חשוב להבין כי נפגע העבירה משנה את כללי המשחק, לפיו, קיימים “שני שחקנים” – הנאשם והמדינה – למצב בו מתווסף “שחקן” שלישי, בדמות קורבן/נפגע העבירה.
מבחינת המדינה, מצב זה מסבך ומסרבל את ההליך, ועל כן, שיתוף הפעולה מצדה עשוי להיות מינורי בלבד. יחד עם זאת, הניסיון מלמד כי סיוע וליווי משפטי של הנפגע, מביא לשינוי מהותי מול גורמי החקירה והתביעה.
משרדנו מלווה נפגעי / קורבנות עבירה. ליווי זה חוסך מכם את חוסר הנוחות והטרדה, הכרוכים בהתנהלות מול גורמי החקירה והתביעה, ואף יוכל לרתום את גורמי התקשורת לטובת העניין.
במסגרת הליווי בתהליך, אנו נפעל מול גורמי החקירה, עוד בשלבי החקירה הראשונים, בהמשך נעמוד בקשר מול התביעות/הפרקליטות, ואף נופיע לכל דיוני המשפט ונחסוך ממך את הקושי והצורך, הבלתי נמנע להתמודד מול הנאשם.
כחלק מהליווי בתהליך, ניתן ואף רצוי להגיש הצהרת נפגע עבירה, ובהמשך ניהול המשפט לפעול על מנת לקבל תסקיר קורבן עבירה משירות המבחן (בו יפורטו הנזקים והפגיעות שנגרמו לך), אשר יונח בפני בית המשפט, טרם יגזור את דינו של הנאשם, והדבר עשוי במידה ניכרת להשפיע על חומרת העונש.
יש לך שאלות נוספות – כל התשובות נמצאות במדריך הבא:
המדריך לנפגעי עבירה >
נפגעת? נעשה לך עוול? דע כי אתה לא לבד!
אנו כאן בשבילך!
עו”ד יפעת שי יוספזון משמשת כחברת הועדה הארצית לנפגעי עבירה וחברת פורום כנסת וחקיקה הפועלת לשינוי חקיקה בכל הנוגע להתעללות בילדים.
תחומי התמחות נוספים
תחומי התמחות מרבית נפגעי העבירה אינם מודעים לזכויותיהם, או שאינם יודעים כיצד לממש אותן. פעמים רבות אתם נתקלים בקשיים בירוקרטיים
תחומי התמחות הצרה הזו נחתה עליך כרעם ביום בהיר, ככה, באמצע החיים, ללא כל הודעה מוקדמת. להיות חשוד בעבירה פלילית
עורכת הדין יפעת שי יוספזון, שמייצגת את הורי הילד, הוסיפה: "חשוב שיהיה שינוי במתכונת של חקיקה. יש לפעול באופן נחרץ לחקיקת חוק ספציפי, סעיף ספציפי, שיעסוק בהתעללות בילדים ובענישת מינימום חובה. למרות ההתעקשות שלנו, הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד הגננת בגין תקיפה של קטין חסר ישע או בגין תקיפה סתם ולא בגין התעללות. במקרה הזה, היא תקבל מאסר על תנאי במקרה הטוב".
בשנת 2016 נחשפה העיר לסרטון התעללות בגן ילדים. בית המשפט קבע 3000 שקלים פיצוי למשפחה ועבודות שירות לגננת. בימים אלה, החליטה המשפחה להניח את הטראומה מאחור ולעזוב את העיר לטובת התחלה חדשה